Політика
14 квітня 2016
Це не просто договорняк, нас тримають за невігласів, - Тимошенко
Юлія Тимошенко дала свою оцінку ситуації навколо формування уряду.
news-image

Юлія Тимошенко обурена постановою, яка винесена на голосування у Верховній Раді. Про це передає кореспондент «Є!».

"В постанові, яка пропонується зараз щодо відставки Яценюка та призначення Гройсмана, пропонується скасувати рішення парламенту щодо незадовільної роботи уряду Яценюка. Це не просто договорняк, це країну, суспільство тримають просто за невігласів, які спостерігають за всім цим шоу. Не робіть цього шоу. Крім того, починати справу потрібно з чесних речей. Чесна річ - це покласти на стіл підписи щодо створення коаліції. Поіменно. Так, як створювалася попередня коаліція. Підписів країні не пред'явили чому? Тому що сьогодні коаліція буде не на папері створена, а коаліція.... я прошу уважно країну дивитися... коаліція буде створена тим голосуванням, яке підтримає призначення прем'єр-міністра і нового уряду. От там ви побачите справжню коаліцію, яка буде правити Україною. І я не думаю, що це українському народу сподобається"
"По-друге, скажіть, будь ласка, чому не поставили на голосування постанову, яка була внесена "Свободою" 4384 за відставку прем'єр-міністра? А зробили те, що прямо протирічить регламенту, Конституції, закону. Ставлять пакетне голосування. Пакетне - це зразу всіх знімають, зразу всіх призначають, і це означає, що довіри немає. Міняються місцями стільці, а не курс країни"

Юлія Тимошенко заявила, що її політична сила переходить в опозицію. 

"Тому партія "Батьківщина" переходить в опозицію, європейську демократичну парламентську опозицію. І це, можливо, перший раз, коли у Верховній Раді проєвропейські сили будуть представляти як владу, так і опозицію. І це означає, що опозиція буде сильною, адекватною і не такою, яка дасть поблажку продовжувати корупцію, приниження людей, грабування бюджету на всіх рівнях"