Події
15 квітня 2016
Бовкнув зайвого: Кремль вибачився за слова Путіна про зв'язок газети Süddeutsche Zeitung з американцями
Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков вибачився за заяву свого начальника Володимира Путіна про зв'язки газети Süddeutsche Zeitung з американцями.
news-image

За його словами, помилка була в довідкових матеріалах, які підготували для глави держави, повідомляє «Є!» з посиланням на російські ЗМІ.

Там дійсно була неперевірена інформація (зайвий раз не уточнили і надали її президенту) в частині власників Suddeutsche Zeitung, - сказав Дмитро Пєсков.
Ми приносимо свої вибачення виданню, - продовжив Пєсков.


Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін в ході «прямої лінії» звернув увагу на те, що перші матеріали за підсумками розслідування «панамських» архівів З'явилися в Süddeutsche Zeitung. За даними російського президента, ця газета «входить в медійний холдинг, а цей медійний холдинг належить американській фінансовій корпорації Goldman Sachs, тобто всюди стирчать вуха замовників - вони стирчать, але навіть не червоніють».

При цьому він визнав достовірність опублікованих матеріалів.

Проте газета Süddeutsche Zeitung спростувала заяву президента Росії Володимира Путіна. Виконавчий директор газети Стефан Хільшер підкреслив, що Süddeutsche Zeitung не належить американцям ні прямо, ні через посередників. Газету видає група Süddeutscher Verlag, яка сама належить холдингу Südwestdeutschen Medienholding (81,25 відсотка) і сім'ї засновників газети (18,75 відсотка). Холдингом володіють Medien-Union GmbH і Gruppe Württembergischer Верлегер, серед акціонерів яких немає американців.

Неточність в словах Володимира Путіна була ще і в тому, що Süddeutsche Zeitung не публікувала матеріалів по «панамським архівів» першою. Насправді, матеріали про «панамський архів», в тому числі про офшори близького друга Володимира Путіна Сергія Ролдугіна, вийшли у виданнях по всьому світу одночасно 3 квітня.

Читайте також: Путін підтвердив інформацію про офшори