Події
15 квітня 2016
Аксьонов розповів, як західні компанії мріють працювати в окупованому Криму
І навіть розкрив механізми обходу ними санкцій.
news-image

Як повідомляє «Є!» з посиланням на російські ЗМІ, глава окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов, виступаючи на Ялтинському міжнародному економічному форумі, заявив, що західні компанії активно використовують механізми обходу санкцій заради роботи на півострові.

Інструментів для подолання режиму санкції маса, але, на мій погляд, обговорювати їх в публічному полі не слід. Скажу тільки, що сьогодні більшість іноземних підприємців реєструють свої підприємства на материковій частині Російської Федерації і після цього заходять в Крим під російським брендом, - сказав він.

Повідомляється, що на Ялтинському міжнародному економічному форумі, згідно з офіційною інформацією, присутні підприємці з 25 країн. У тому числі Великобританії, Німеччини, Франції та Швейцарії. Проте імена більшості іноземних учасників організатори форуму не розголошують, щоб «захистити їх від можливого тиску».

19 червня 2015 року Рада Європи продовжила на рік дію санкцій щодо Республіки Крим і Севастополя. Режим санкцій передбачає заборону на імпорт кримської продукції й інвестицій в регіон. Заборонені поставки товарів і технологій, що використовуються в галузі транспорту, телекомунікацій та енергетики, а також пов'язаних з видобутком і виробництвом корисних копалин.

Читайте також: Суд дозволив арештувати окупанта Аксьонова лише через передачу «Артеку» до Росії