Київ
15 квітня 2016
У Києві кримінальний авторитет пропонував хабар керівнику Нацполіції (фото)
Злочинець запропонував чиновнику забезпечити сприяння у веденні його незаконного бізнесу на території інших регіонів.
news-image

Як повідомили у столичній поліції, у Києві затримано кримінального авторитета, який пропонував хабар керівнику департаменту Нацполіції, передає «Є!»

Посадовець, отримавши пропозицію «кришування» незаконної діяльності за певну грошову винагороду, із заявою звернувся до столичних поліцейських.

Інформація відразу була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань. А відтак у рамках кримінального провадження правоохоронці документували протягом двох із половиною місяців протиправну діяльність злочинної групи, яка діяла на території Дніпропетровської та Київської областей, - повідомили у поліції.

Ватажок угрупування запропонував чиновнику забезпечити сприяння у веденні його незаконного бізнесу на території інших регіонів: за кожне місто він щомісяця готовий був платити по 200 тисяч гривень.

Спочатку працівники карного розшуку столичної поліції задокументували факт передачі начальнику одного із департаментів центрального апарату Національної поліції України 200 тисяч гривень, а сьогодні у центрі Києва, у ресторані, затримали кримінального авторитета та трьох його охоронців при передачі ще 200 тисяч гривень.

Усіх чотирьох затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

У фігурантів вилучили чотири одиниці зброї: два пістолети та два автомати.

За адресами їх проживання проводяться обшуки.