Суспільство
17 квітня 2016
Прем'єр взяв під особистий контроль цінову політику у медичній галузі
Володимир Гройсман доручив профільним міністерствам внести пропозиції щодо формування вартості ліків.
news-image

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман наголосив, що на одній з перших робочих нарад в Уряді він акцентував увагу на проблемі забезпечення ліками онкохворих дітей. Своє бачення ситуації очільник Кабміну оприлюднив у Facebook, повідомляє «Є!».

"Неприпустимо, коли лікарні, де знаходяться діти зі страшними онкологічними захворюваннями не отримують своєчасно необхідні ліки", - зауважив Гройсман.

Прем'єр зазначив, що проблема даної галузі є значно ширшою. Ціни на деякі ліки є суттєво завищеними, тому люди, котрі потребують термінового лікування, нерідко не мають змоги їх придбати, зауважив Гройсман.

"Доручив Міністерству охорони здоров'я спільно з Міністерством економіки протягом тижня внести пропозиції, які могли б вплинути на формування вартості ліків", - підкреслив очільник Уряду.

Гройсман акцентував, що зібрав представників профільних міністерств, щоб у майбутньому не допустити подібних зловживань та збоїв.

Варто зауважити, що прем'єр-міністр Володимир Гройсман у перший робочий день під час звіту перед парламентарями різко висловився на адресу в.о. міністра охорони здоров'я Олександри Павленко, коли постало питання нестачі ліків для онкохворих дітей.