Світ
17 квітня 2016
Російський Су-27 перехопив американський літак-розвідник над Балтикою
Це вже не перший інцидент інцидент за участю російського військового літака.
news-image

Російський винищувач Су-27 перехопив американський розвідувальний літак в міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем, повідомила телекомпанія CNN з посиланням на Європейське командування ВС США, передає «Є!».

Інцидент з Су-27 стався в четвер, розповів представник Європейського командування Денні Ернандез. Повідомляється, що винищувач пролітав в 15-16 метрах від крила літака США, виконуючи "безладні і агресивні маневри". 

Літак-розвідник "був перехоплений в небезпечній і непрофесійної манері", підкреслив Ернандез. За його даними, американський літак ні на секунду не заходив в повітряний простір Росії.

"Небезпечні і непрофесійні дії одного пілота можуть привести до необов'язкового посилення напруженості у відносинах між країнами", - вказав також він.

США висловили протест Росії з приводу чергового інциденту. У РФ ситуацію поки не прокоментували.

Нагадаємо, напередодні над Балтійським морем стався ще один інцидент за участю російського військового літака. Су-24 кружляв поряд з американським есмінцем Donald Cook. На відеозаписі, опублікованому Європейським командуванням США, видно, що принаймні в одному випадку бомбардувальник з гулом пролітає зовсім поруч з есмінцем.