Суспільство
17 квітня 2016
Нацтелерадіо позапланово перевірить ТРК «Україна» через трансляцію серіалу про бойовиків «ДНР»
Глядачів обурило позитивне зображення бойовиків самопроголошених республік.
news-image

21 квітня Національна рада з питань телебачення та радіомовлення проведе засідання, на якому узгодить позапланову перевірку ТРК "Україна" у зв'язку з трансляцією телесеріалу "Не зарікайся", за сюжетом якого бойовики "ДНР" виступають позитивними героями. Про це у коментарі ЛІГА.net розповів глава Нацради Юрій Артеменко, передає «Є!».

"У четвер на засіданні призначимо позапланову перевірку ТРК Україна", — повідомив Артеменко.

Нагадаємо, суспільний резонанс викликав епізод серіалу, у якому українських військових та владу називають "украми", "купкою фашистів" та "кривавої хунтою". Бойовики "ДНР" натомість зображені у позитивному контексті.

Напередодні керівники ТРК "Україна", котра належить олігарху Рінату Ахметову, на офіційному сайті принесли вибачення глядачам, особисті почуття яких образив сюжет на репліки серіалу. Вони акцентували, що фрази головних героїв були вирвані з контексту.

"Ми щиро шкодуємо, що репліки героїв серіалу "Не зарікайся", розміщені в інтернеті і вирвані з контексту і сюжету фільму, зачепили почуття наших глядачів, і приносимо свої вибачення", - сказано у повідомленні.

Варто зазначити, що було опубліковане відео фрагменту серіалу "Не зарікайся", який викликав обурення глядачів телеканалу.