Світ
17 квітня 2016
Росія спростувала інформацію про перехват американського літака
Офіційний представник міністерства оборони РФ генерал-майор Ігор Конашенков заявив, що російський літак Су-27 не створював позаштатних ситуацій при підльоті до американського літака-розвідника RC-135.
news-image

Інформація про нібито небезпечне наближення 14 квітня російського літака Су-27 до американського літака-розвідника RC-135 в небі над Балтійським морем не відповідає дійсності. Про це заявив журналістам. офіційний представник міністерства оборони РФ генерал-майор Ігор Конашенков, передає «Є!».

За його словами, 14 квітня чергові сили протиповітряної оборони над акваторією Балтійського моря виявили невідому повітряну ціль, яка з великою швидкістю прямувала до російського державного кордону.

Конашенков додав, що для ідентифікації цілі зі складу чергових сил авіації Балтійського флоту було піднято один винищувач Су-27, який зробивши її обліт, визначив об'єкт як літак-розвідник RC-135U військово-повітряних сил США.

Він уточнив, що після візуального контакту з російським літаком Су-27, літак-розвідник RC-135U змінив курс в протилежну від російського кордону сторону.

Як заявив представник Міноборони РФ, "весь політ російського літака проходив відповідно до міжнародних правил використання повітряного простору, ніяких позаштатних ситуацій не було".

Читайте також: Російський Су-27 перехопив американський літак-розвідник над Балтикою