Події
18 квітня 2016
У зоні ЧАЕС поліція затримала п'ять сталкерів
Хлопці проникли у зону відчуження з метою туризму.
news-image

У Київській області на території зони ЧАЕС працівники поліції спільно з прикордонниками виявили та затримали осіб, які незаконно проникли на територію зони відчуження, передає «Є!» із посиланням на ГУНП в Київській області.

16 квітня, поблизу села Черемошня зони Чорнобильської АЕС правоохоронці виявили п’ять чоловіків, які поза контрольно-перепускними пунктами незаконно проникли на територію зони відчуження з метою туризму. Працівники поліції встановили особи правопорушників. Ними виявилися мешканці Київської та Дніпропетровської областей, віком 20-33 роки, - повідомили у відомстві.

За порушення вимог режиму радіаційної безпеки у зоні радіаційного забруднення працівники поліції склали на чоловіків адміністративні протоколи за статтею 46-1 (порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення) Кодексу України про адміністративні правопорушення, після чого видворили їх за межі зони ЧАЕС.

Матеріали направлено до Іванківського районного суду Київської області для прийняття рішення.  

Поліція нагадує, що відвідування небезпечних місць навколо ЧАЕС без дозволу та супроводу тягне за собою не лише можливість отримати певну дозу радіації, а й стати жертвою руйнувань будівель, які перебувають у вкрай аварійному стані.