Події
18 квітня 2016
У суді оголошується вирок Александрову та Єрофеєву
Затримані росіяни заперечують усі звинувачення.
news-image

Затриманим у бою на Донбасі росіянам Олександру Александрову та Євгену Єрофеєву Голосіївський суд Києва почав оголошувати вирок, передає «Є!» із посиланнямна ВВС.

Будівля суду посилено охороняється. Близько 50-ти силовиків оточили будівлю по периметру.

Усі бажаючі журналісти не змогли потрапити до зали суду, утворилася тиснява і штовханина на вході. До зали засідань пустили лише телеоператорів. Кореспондент ВВС Україна нарахував близько 30-ти телекамер.

Євгена Єрофеєва та Олександра Александрова звинувачують у веденні агресивної війни, терористичній діяльності, перевезенні через державний кордон України зброї, незаконному перетині кордону, носінні та застосуванні зброї.

За найсуворішою статтею – участь у терористичному акті, внаслідок якого загинула людина, прокуратура вимагає для них покарання терміном 15 років позбавлення волі.

Росіян, які отримали поранення у бою біля міста Щасті на Луганщині, затримали на початку травня 2015 року й вони одразу ж назвались діючими військовими ГРУ Росії. Проте після видужання й з початком судового процесу вони змінили свої свідчення і відмовились визнавати вину.

На завершальному етапі судового процесу за загадкових обставин був убитий адвокат Євгена Єрофеєва Юрій Грабовський, що затягнуло оголошення вироку майже на місяць.

Наразі українська та російська сторони розглядають можливий обмін росіян на засуджену в Росії українську льотчицю Надію Савченко як одну з основних. Механізм обміну можуть запустити вже після вироку росіянам, але він не буде швидким.

До суду приїхав адвокат Надії Савченко Ілля Новіков, який неодноразово заявляв, що Надію Савченко можуть обміняти на двох росіян після того, як вирок щодо них набуде законної сили.

Але у нас немає 30-ти днів, щоб чекати набуття чинності вироку, - сказав він журналістам.

Раніше захисники української льотчиці повідомляли, що стан її внаслідок тривалого голодування вкрай тяжкий.

Читайте також: Надія Савченко має намір голодувати до винесення вироку ГРУшникам