Події
19 квітня 2016
У Росії переглянуть список заборонених імпортних товарів
Імпортозаміщення в Росії не досягає своїх цілей, а економічна криза все більше дається взнаки.
news-image

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв доручив визначити критерії імпортних товарів, держзакупівлі яких можуть бути обмежені, передає «Є!» з посиланням на російські ЗМІ.

Відзначається, що доручення повинні виконати до червня Мінекономрозвитку, Мінпромторг і ФАС, а до серпня необхідно переглянути раніше опубліковані списки.

Представник прем'єра не відповів на запит ЗМІ. Отримання доручень підтвердили представники Мінекономрозвитку і ФАС.

Нагадаємо, обмеження на держзакупівлі імпорту в Росії вводяться з січня 2014 року. Дія обмежень поширюється на оборонну галузь, машинобудування, медичні вироби, ліки, програмне забезпечення. Під обмежувальні заходи потрапили близько 420 видів товарів.

Як повідомив один з учасників наради у Медведєва, обмеження вводились хаотично - Мінпромторг пропонував, інші погоджувалися, а на нараді говорили, що треба впорядкувати обмеження і скасувати деякі заборони.

Як зазначається, імпортозаміщення поки не досягає своїх цілей, згідно зі звітом про діловий клімат на російських підприємствах Центру кон'юнктурних досліджень ВШЕ. За даними звіту, обробні підприємства в березні були завантажені на 62% 00 показник залишається на цьому рівні майже півтора року без ознак зростання. Це свідчить про серйозні труднощі в запуску проекту імпортозаміщення, відзначили економісти ВШЕ.

Читайте також: США хочуть розширити санкції проти Росії