Події
19 квітня 2016
Бойовики «ЛНР» звинуватили Суркова у вбивстві помічника Плотницького
Терористи з "МДБ" недореспубліки виявили причетність помічника президент РФ до вбивства Дмитра Каргаєва, а також "незаконного переведення у готівку грошових коштів у "ЛНР".
news-image

Як повідомляє «Є!», відповідна стаття з'явилася на одному з сайтів "ЛНР", але її швидко видалили.

Втім, копія матеріалу збереглася у кеші гугла.

Від джерел в силових органах в редакції надійшли документальні матеріали, що свідчать про те, що "МДБ" спільно з "МВС" "ЛНР" проведено розслідування вбивства помічника голови "ЛНР" Дмитра Каргаєва, в результаті чого встановлено можлива причетність до даного резонансного злочину представників адміністрації президента РФ, і, в зокрема, Владислава Суркова. Одночасно, "МДБ" "ЛНР" задокументований факт причетності Суркова до організації багатомільйонної схеми незаконного переведення в готівку в "ЛНР" грошових коштів, що надходили з РФ на потреби республіки з подальшим вивезенням готівки назад в Росію", - зазначили представники терористів.

У матеріалі вказано, що за два дні до вбивства з жертвою розмовляв телефоном радник президента Росії, а також Ігор Плотницький. Каргаєву рекомендували звільнитися з "посади", однак той відмовився.

Після вбивства Плотницький дзвонив своєму поплічнику, який знаходився в адміністрації президента РФ та просив передати наверх, що "російські чиновники вбили його Діму".

Читайте також: У бойовиків «почалася істерика» через вбитого снайперами заступника комбата «Оплота»