Політика
19 квітня 2016
Лещенко розповів, чому Порошенко боїться Юрія Луценка
Нардеп прокоментував ситуацію навколо посади Генерального прокурора.
news-image

 За словами Сергія Лещенка, сьогодні внесуть законопроект, в якому знімуть кваліфікаційні вимоги щодо посади Генпрокурора, яким не відповідає Юрій Луценко та залишать вимоги, яким він відповідає. Про це повідомляє кореспондент «Є!».

"Це п'ять років стажу у Верховній Раді. Абсурд сам по собі, тому що Генпрокурор не може бути політиком. За законом, він не може бути членом партії"

На запитання кореспондента, коли буде розглянуто даний законопроект, Сергій Лещенко відповів, що він його ще не бачив. 

"По ідеї, мали би розглядати сьогодні в першому читанні, в середу комітет, в четвер - друге читання. Але у нас були випадки, коли приймали на першому засіданні. Тому я не знаю"

 

"У нас після четверга буде перерва аж до другої декади травня. Я думаю, що це має бути в четвер. Оскільки залишатися майже місяць без Генерального - це надто великий ризик"

Сергій Лещенко також поділився, кого би він хотів бачити на посаді Генпрокурора:

"Я пропонував свою кандидатуру і вважаю, що якщо ми знімаємо кваліфікаційні вимоги, то я думаю, якщо ми відкриваємо двері на цю посаду для будь-кого, тобто людям без профільної освіти і стажу роботи, то я думаю, що я би краще, ніж Луценко, керував Генеральною прокуратурою"

На запитання, чи розглядаються ще якісь кандидатури, нардеп відповів:

"Я думаю, більше немає кандидатів на сьогоднішній день, хоча Порошенко може все-таки знайти якусь кандидатуру, яка буде менш політично амбітною. Тому що Луценко тим, що він має свої особисті амбіції, відштовхує Порошенка. Порошенко побоїться, що Луценко буде грати в свою кар'єру, а не в його інтересах"