Політика
19 квітня 2016
Ляшко розповів, у чому різниця між Шокіним та Луценком
Лідер Радикальної партії вважає, що Порошенко займається повною узурпацією влади.
news-image

 На запитання кореспондента «Є!» щодо кандидатів на посаду Генерального прокурора відповів лідер Радикальної партії Олег Ляшко. 

"Фракція Блоку Петра Порошенка і, як я розумію, президент, хоча він ще свого слова не сказав, не вніс відповідне подання, але говорять, що кандидатурою від президента, від БПП на посаду Генерального прокурора, буде Юрій Луценко. Я вважаю, що призначення Луценка на Генерального прокурора - це чергові кроки по узурпації влади президентом Порошенком"
"Сьогодні президент Порошенко контролює СБУ, контролює судову систему, контролює Центральну виборчу комісію, яка в незаконний спосіб працює, контролює незаконний склад Конституційного суду України. І призначення залежної, політично заангажованої особи на Генерального прокурора - це ще один із елементів узурпації влади президентом Порошенком. Саме тому фракція "Радикальна партія" не буде голосувати за кандидатуру Луценка на посаду Генерального прокурора"

Спроби депутатів внести кваліфікаційні зміни щодо посади Генпрокурора Олег Ляшко вважає нонсенсом. З таким самим успіхом, вважає він, можна прийняти закон, згідно з яким суддею може бути людина без юридичної освіти, а лікарем - без медичної. 

"Це нонсенс. Це смішно. Це несерйозно. Це нівеляція держави. Президент Порошенко настільки прагне захопити всю владу у неконституційний спосіб, що він сформував коаліцію тушок, коли йому не вистачило тушок, він домовився з депутатами-регіоналами. Вони проголосували незаконне рішення про призначення Гройсмана прем'єр-міністром і про обрання уряду і ми тепер вимушені оскаржувати це рішення у Вищому адміністративному суді. Минулої п'ятниці зареєстрована наша позовна заява..."
"Все, що сьогодні відбувається в країні, суперечить вимогам Конституції. І тому ми стверджуємо, що ці кроки ведуть не до розв'язання політичної кризи, а навпаки - до її поглиблення. Президент Порошенко точно так же, як колись Янукович у 2010 році узурпував владу, сьогодні все те саме робить Порошенко"

Також нардеп висловився щодо кандидатів на посаду Генерального прокурора: 

"Відмінність між Шокіним і Луценком - по великому рахунку, ніяка. Що Шокін, що Луценко - куми Порошенка. Я вважаю, що на посаді Генерального прокурора має бути не кум президента, а має бути політично незаангажована особа від Верховної Ради, яка буде підкорятися виключно закону і яка не буде давати можливості використовувати органи прокуратури для зведення політичних рахунків із політичними опонентами"