Політика
19 квітня 2016
Тимошенко оцінила вибори Гройсмана і дала пораду європейським країнам
Лідер "Батьківщини" вважає, що під час голосування за нового прем'єра у парламенті утворилася нова недемократична більшість.
news-image

Про це вона розповіла журналістам в кулуарах ВР, передає кореспондент «Є!».

Дуже прикро, що за нового прем'єра голосували не лише демократичні сили, а й колишня Партія регіонів. Це по суті утворення нової недемократичної більшості в парламенті, яка по суті сповідує ті самі принципи управління в державі, які сповідував Янукович, - вважає Юлія Тимошенко.

Вона висловила побажання, що саме демократичні сили мають формувати уряд і призначати прем'єр-міністра. Проте сьогодні головним завданням Верховної Ради, на думку Тимошенко, є активізацію контрольної функції.

На запитання іноземного журналіста, що порадила б лідер "Батьківщини" європейським країнам у світлі загроз з боку Росії, Юлія Тимошенко відповіла:

Головна порада - ні в якому випадку недооцінювати ту загрозу, яка зараз йде зі сторони Кремля. Всі країни Європи під загрозою... Треба вимагати від НАТО абсолютно іншої безпекової політики. Нам треба просити ЄС створити оборонну і безпекову політику, яка була б дієвою, а не бути обеззброєнними перед нахабними, жорстокими, агресивними діями, які сьогодні демострує Кремль.
Читайте також: Бурбак: Для Тимошенко головне - домогтися будь-яких позачергових виборів