Україна
19 квітня 2016
Огляд найголовніших подій
Найголовніші події країни - коротким рядком.
news-image

Оприлюднена шокуюча інформація про зникнення водія BlaBlaCar

Голова Закарпатської обладміністрації Геннадій Москаль заявив, що обидва супутники зниклого львів'янина Тараса Познякова - з «Правого сектора», і обидва замішані в подіях «мукачівської стрільби».

Про це повідомляє офіційний сайт Москаля.

«Особи, яких розшукують у зв'язку зі зникненням Тараса Познякова з BlaBlaCar, є представниками "Правого сектора". Якщо точніше, то вони входили в "спецпідрозділ" "Сонечко", який брав участь у стрільбі в Мукачево 11 липня минулого року. Один з них - громадянин Росії Луан Кингисепп (позивний Лука), а другий - Дмитро Голуб (позивний Тоф), житель Чернівецької області», - заявляє Москаль.

На його думку, злочин щодо Познякова є фактично відлунням мукачівських подій, а також результатом бездіяльності правоохоронних органів.

«Правоохоронці не захотіли затримати і притягнути до кримінальної відповідальності фейкового комбата Романа Стійку (позивний Чесний), хоча всім відомо його місцезнаходження. І не розшукують інших представників "Правого сектора", причетних до стрілянини в Мукачево. Безкарність злочинців і бездіяльність правоохоронних органів породжує нові злочини - це давно всім відома аксіома»- підкреслює Москаль.

Нагадаємо, що в Мукачеві, Закарпаття, вдень в суботу, 11 липня 2015 року, сталася перестрілка, в результаті якої були поранені і кілька загиблих. Тоді глава МВС Арсен Аваков заявив, що бандитське угруповання, застосовуючи гранатомети, поранила 4 цивільних і 3 співробітників міліції, двоє з поранених перебували в тяжкому стані. Зловмисники були оточені, їм було запропоновано здатися. Але після різких заяв на адресу силовиків лідера «Правого сектора» Дмитра Яроша, який встав на захист «побратимів», і закулісних переговорів ПС на вищому рівні учасникам перестрілки дали можливість безперешкодно піти. Двоє з учасників трагічних подій пізніше загинули в автокатастрофі.

Конфлікт зі стріляниною став наслідком бандитських «розборок» між активом ПС Закарпаття та місцевим кримінальним авторитетом Михайлом Ланьо (кримінальна кличка «Блюк», «смотрящий» В. Медведчука на Закарпатті).

Як відомо, житель Львова Тарас Позняков 4 квітня виїхав до Києва в суспільстві пасажирів, знайдених ним на сервісі BlaBlaCar, і по дорозі безслідно зник. Пізніше його автомобіль був виявлений в передмістях Києва.

Парубій назвав заборону Меджлісу проявом російського фашизму

Він закликав МЗС зініціювати негайне скликання Радбезу ООН з цього приводу.

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій назвав заборону Російською Федерацією Меджлісу кримськотатарського народу проявом російського фашизму. Про це голова ВР сказав, відкриваючи ранкове засідання парламенту.

"Вперше після завершення епохи диктаторів Сталіна і Гітлера цілий народ оголошують екстремістами, і це прояв російського фашизму. 18 травня 1944 року Сталін підписав злочинний указ, який привів до страшної трагедії кримських татар, а 18 квітня 2016 року російська тоталітарна влада забороняє Меджліс", - підкреслив Парубій.

Зазначимо, що голова ВРУ звернувся до Міністерства закордонних справ з проханням зініціювати скликання Радбезу ООН щодо заборони Меджлісу.

"Я, від імені українського парламенту, звертаюся до міжнародних організацій дати реакцію на цей злочин. Звертаюся до українського МЗС з проханням розглянути можливість негайного скликання Ради безпеки ООН з цього питання… Кримськотатарський народ не має іншої Батьківщини, аніж Україна, аніж Крим. І наше завдання – зробити все можливе, щоб чимшвидше звільнити від окупації наші землі і наших кримськотатарських братів", - підкреслив спікер ВР.

Нагадаємо, вчора Міністерство юстиції Російської Федерації включило Меджліс кримськотатарського народу в перелік організацій, діяльність яких заборонена в зв'язку з екстремізмом.

Савченко погодилася припинити голодування

Народний депутат України Надія Савченко погодилася припинити голодування на прохання матері і сестри, а також Президента Петра Порошенка.

Про це глава держави заявив на своїй сторінці в Twitter.

"Подзвонив Надії Савченко. Особисто передав їй слова підтримки. Ми все будемо робити для звільнення Надії", - пише він.
"Разом з мамою Надії Савченко Марією Іванівною і сестрою Вірою попросив Надю припинити голодування. Спасибі, що погодилася", - додав Порошенко.

Матері і дружини українських полонених перекрили рух в Києві

Родичі українських військовослужбовців, які перебувають у полоні у терористів на Донбасі, перекрили рух по Повітрофлотському проспекту в Києві.

Матері і дружини військовослужбовців тримали їх портрети і вимагали їх якнайшвидшого звільнення. 15 поліцейських переконували жінок покинути проїжджу частину.

Розпочала роботу патрульна поліція Рівного

Патрульна поліція Рівного розпочала роботу сьогодні, 19 квітня 2016 року. Про це повідомив глава Міністерства внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"У Рівному стартувала патрульна поліція! Реформа йде за планом! 193 патрульних Рівного присягнули на вірність українському народові. З сьогоднішнього вечора спокій мешканців будуть цілодобово охороняти 20 патрульних екіпажів", - написав він.

Як повідомив Аваков, кожен з нових поліцейських Рівного, витримав конкурс - 26 осіб на місце, у ході інтенсивного навчання були відраховані ще 100 осіб.

"Рівне - 22-е місто, де заступила на службу патрульна поліція... Середній вік поліцейських - 25 років. В загоні: 26 дівчат, 81% - з вищою освітою, 22 людини пройшли АТО", - повідомив Аваков.

Як повідомляється, начальником управління патрульної поліції Рівного призначений учасник Революції Гідності, рядовий поліції Сергій Мерчук.

"Я впевнений - ваша команда стане однією з кращих в країні! У добрий шлях - служити і захищати!", - додав він.

Автор: Мішель Арманд.