Політика
21 квітня 2016
Я захоплююся Путіним, - Хакамада
Ірина назвала президента РФ найсправжнісіньким демократом.
news-image

Нещодавно Ірина Хакамада розповіла про своє ставлення до Володимира Путіна в інтерв'ю виданню Завтра, пише «Є!».

У відповідь на питання щодо різкої зміни ставлення її колег до Кремля, політичний діяч заявила, що треба бути повним дурнем, аби наодинці боротися з цілою державою, у якій мешкаєш. 

"Я розумна, доросла людина, яка адекватно оцінює реальність. І коли я бачу посилення нашої країни, розумні кроки та дії нашого Президента, як я повинна поводитися? З ким та за що мені боротися, якщо я живу тут, а не в Лондоні? У мене, уявіть собі, і діти тут живуть, вчаться, планують кар'єру", - сказала Хакамада.

Після того, як кореспондент торкнувся теми друзів та прихильників, вона прокоментувала позиції Чубайса та Ходорковського. За її словами, Анатолій Чубайс зрозумів своє місце й тепер прагне до кінця своїх днів працювати у кабінеті як Брежнєв, чекаючи на зростання нового покоління росіян, не знайомого з поняттям "ваучер". Михайла Ходорковського Ірина приписала до дворянства у вигнанні, позбавленого олігархічної сили.

"Я не декабристка та не дружина мільйонера і якщо хто забув, нагадаю - я довгі роки займала високі державні посади. Мені нема за що ображатися на державу, і я сумніваюся, що десь мені будуть платити пенсію більше, ніж я заробила тут. І якщо хочете, будь-кого "порву", хто буде намагатися зіштовхнути мене лобами з Путіним або відібрати заслужене та зароблене", - додала Ірина Хакамада.

Також журналіст запропонував їй прокоментувати розмову Путіна про Держдуму під час прямої лінії.

"Насправді я захоплена відповіддю Путіна. Навіть я не змогла вмовити Путіна пустити опозицію в Думу. Він залишив рішення людям. А ви кажете - тиран. Справжнісінький демократ. Просити рівні умови у політика для його політичних ворогів - нерозумно, я думаю, не викликає сумніву, що Навальний, Ходорковський та інші, це не просто опозиція, це ворожа опозиція... Я захоплююся сьогоднішнім Путіним, Путін робить для існування опозиції в країні більше за саму опозицію", - відповіла Хакамада.