Київ
21 квітня 2016
Ми не дамо сквер Небесної сотні перетворити на гараж для Ахметова, - фракція Батьківщина
Фракції "Батьківщина" у парламенті та Київраді провели спільне засідання.
news-image

Сьогодні було проведено спільне засідання фракції "Батьківщина" у парламенті та фракції "Батьківщина" у Київській міській раді стосовно спроб незаконних будівництв у столиці. Про це повідомляє кореспондент «Є!»

Нардеп Ігор Луценко зазначив, що ситуація в Києві виходить з-під контролю:

"Сьогодні склалася безпрецедентна ситуація у місті Києві. Пішла хвиля насилля. Буквально ще вчора на мікрорайоні Позняки пролилася кров. Буквально на днях було прийнято рішення Київської міською владою про реалізацію дуже сумнівного проекту-паркінгу на площі Михайлівській. Враховую чи усі ці екстраординарні обставини, сьогодні фракцією "Батьківщина" в парламенті було проведено безпрецедентний захід - спільне засідання фракції "Батьківщина" в парламенті і фракції "Батьківщина" в Київській міській раді, за підсумками якого було розпочато план дій щодо того, щоб врятувати ситуацію в Києві. Перш за все ми, звісно, засуджуємо союЗ тітушок та колишніх міліціонерів на Позняках, будемо вимагати дій від пані Хатії Деканоїдзе та Міністра внутрішніх справ Авакова, реакції. Так само ми розуміємо, наша політична сила розуміє значимість того місця, яким є Михайлівська площа для української історії"
"Члени нашої партії активно підтримують створення там скверу Небесної сотні і ми розуміємо, наскільки важливе це місце і наскільки цинічні ті люди, які намагаються його перетворити в гараж для Ахметова. У зв'язку з цим нашою фракцією у Київраді було вжито ряд ініціатив, ряд заходів, які, я сподіваюсь, зупинять цю стихію безладу, яка накриває нашу столицю в умовах повної бездіяльності влади"

Далі слово взяла Тетяна Меліхова  - член постійної комісії Київради з питань земельних відносин, містобудування та архітектури. 

"Сьогодні фракція "Батьківщина" в Київраді заблокувала трибуну з чіткими вимогами: перше - це зупинити ганебну спробу забудувати озеро на вулиці Здолбунівській і відмінити рішення, а також розірвати договір оренди з комунальним підприємством "Житлоінвестбуд-УКБ", який сприяє побиттю киян. Друге - що стосується спроб проектувати реконструкцію з будівництвом підземного паркінгу на Михайлівській площі"