Події
21 квітня 2016
Депутати відмовились встановити квоти на теле- і радіопередачі
За цей законопроект проголосували лише 205 депутатів.
news-image

Депутати відмовилися прийняти у другому читанні законопроект 2766, покликаний встановити квоти на українські і іноземні передачі у теле- і радіоефірі, передає .

За це проголосували лише 205 депутатів. Повернення до розгляду цього документу підтримали лиш 203 депутати, після чого головуючий Андрій Парубій переніс розгляд.

Законопроект передбачає, що передачі європейського виробництва, а також США та Канади повинні становити не менше 70% загального тижневого обсягу мовлення, у тому числі не менше 50% загального тижневого обсягу мовлення – передачі українського виробництва.

У радіопрограмах музичні твори українських авторів і виконавців повинні становити не менше 50% загального щотижневого обсягу мовлення.

У випадку, якщо передача створена на замовлення або за участі однієї або декількох юридичних осіб з Росії, така передача не може вважатися передачею європейського чи українського виробництва.

Як відомо, цей законопроект був зареєстрований у Раді ще 30 квітня 2015 року. У першому читанні депутати прийняли його минулого листопада.

Читайте також: Порошенко підписав закон про заборону російських фільмів