Події
21 квітня 2016
В Ірпені няня підібрала код до сейфу і обікрала родину на 91 тис доларів (фото)
Жінка викрала гроші та втекла, залишивши без догляду немовля.
news-image

Працівники Ірпінського відділу поліції затримали 50-річну киянку, яка працювала нянею в родині переселенців з Луганська. Упродовж двох робочих тижнів жінка підбирала коди до кейсу, викрала звідти гроші та втекла, залишивши без догляду немовля, передає «Є!» із посиланням на прес-службу ГУНП в Київській області.

Мешканка міста Ірпінь повідомила в поліцію, що повернувшись додому виявила відсутність няні, яка доглядала за її однорічним сином, та 91 тисячі доларів США. Потерпіла розповіла, що найняла на роботу жінку нещодавно. Їй довіряла, зауважень по роботі не мала, - йдеться у повідомленні відомства.

Поліцейські затримали підозрювану в Києво-Святошинському районі, де вона упродовж доби встигла придбати собі дві квартири та віддати борги. Майже 14 тисяч доларів США, які зловмисниця не встигла витратити, зберігала при собі в надійному місці – у нижній білизні.

Слідчі з’ясували, що упродовж двох тижнів роботи жінка підбирала коди від кейсу з двома замками, в якому її роботодавець зберігала кошти.

При затриманні 50-річна няня чинила опір. Правоохоронці затримали її та доставили в Ірпінський відділ поліції. На даний час жінці оголошено про підозру, вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, - зазначили у відомстві.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.5 ст.185 (крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст.209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

Для захисту та визволення зловмисниці у відділ поліції приїхав її 49-річний чоловік, який з кулаками накинувся на правоохоронців. Щодо нього складено адміністративний протокол за ст.185 (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника поліції при виконанні ним службових обов’язків) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Матеріали направлено в суд.