Політика
21 квітня 2016
У Раді провалено законопроект, що дозволяв Луценку стати генпрокурором
Раніше нардепи відмовились включити до порядку денного проект закону №4469.
news-image

Глава фракції БПП в Раді Юрій Луценко прокоментував провал законопроекту, що дозволяє йому стати генпрокурором, передає «Є!» із посиланням на  "112 Україна".

Я думаю, що сьогодні для мене хороший день. За великим рахунком законопроект, який давав мені можливість брати участь у конкурсі на цю посаду, не пройшов, тому маємо справу вже з іншими реаліями, - зазначив Луценко.
Бути декоративним прокурором при всевладність нинішнього генерального могильника, який не допустить жодних кадрових змін, хтось із вас піде? Я - ні. В умовах, коли генеральний прокурор позбавлений можливості призначати і знімати керівників по всій вертикалі, я ніколи б не брався за таку роботу. Я готовий братися за найважчу роботу, але я ніколи не брався за роботу декоративну. Мені не треба посада, мені як і всім українським громадянам потрібна радикальна зміна роботи Генеральної прокуратури, а без кадрових змін це неможливо, - зазначив голова фракції "БПП".

Нагадаємо, раніше сьогодні Рада відмовилася включити до порядку денного законопроект № 4469, що регулює, зокрема, питання призначення генпрокурора.

Вчора Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендував Верховній Раді прийняти в цілому законопроект №4481 про внесення зміни до статті 40 Закону України "Про прокуратуру" щодо вимог на посаду генерального прокурора. Даний законопроект був зареєстрований членами профільного комітету Миколою Паламарчуком (фракція "Блок Петра Порошенко") та Віктором Развадовским (група "Воля народу"). Згідно з проектом закону, генпрокурором може стати людина без юридичної освіти з 3-річним досвідом у галузі права.

Читайте також: Голоси за Луценка на посаду генпрокурора вже є, - Лещенко