Політика
21 квітня 2016
Геращенко розповів, чому досі не покарані поплічники Януковича
За словами нардепа, вони активно використовують шпарини чинного законодавства, які унеможливлюють швидке розкриття злочинів.
news-image

Нардеп від "Народного фронту" Антон Геращенко вважає, що парламент має об'єднати зусилля, аби покарати представників режиму Януковича, передає «Є!».

Він наголосив, що необхідно притягнути до відповідальності колишніх представників режиму Януковича, які переховуються за кордоном і шукають шпарини в українських законах, аби уникнути покарання.

"Ми у Верховній Раді поки безуспішно намагаємося ухвалити закон №3196 про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо невідворотності покарання осіб, які вчинили тяжкі та особливо тяжкі злочини), який би дозволяв притягнути до відповідальності осіб, які знаходяться в розшуку за кордоном", - сказав Геращенко.

Нардеп пояснив, що за цим законопроектом можна було би притягати осіб за їх злочини заочно. Геращенко зазначив, що представники режиму Януковича наймають високооплачуваних адвокатів, а потім затягують досудове розслідування та судовий розгляд.