Суспільство
22 квітня 2016
Стало відомо, якими багатствами володіє королева Великобританії
Підрахунки вели експерти Forbes.
news-image

Американський журнал Forbes оцінив особистий статок королеви Великобританії Єлизавети II, відзначала 90-річчя в середу, 20 квітня, в 530 млн доларів, повідомляє «Є!».

У власності Єлизавети II знаходяться Сандрингемський палац в Норфолку і замок Балморал в Абердіншир. Експерт з історичної нерухомості з чеського агентства Luxent Ленка Душкова оцінила ці активи в 65 млн і 140 млн доларів відповідно. Королева також володіє ділянками землі сільськогосподарського призначення і кінними фермами по всій країні, а також нерухомістю в Лондоні.

Єлизаветі II також належить особиста колекція ювелірних прикрас (прикраси, які вважаються власністю корони, в неї не входять). Серед прикрас королеви - вінтажна тіара Cartier, вартість якої оцінюється в 900 тис доларів. Точна вартість особистих тіар королеви Єлизавети II залишається невідомою, але вони можуть коштувати мільйони доларів.

Крім того, у королеви є багато неліквідних активів, пише видання. У їх числі - філателістична колекція, яку члени королівської сім'ї збирають з початку XIX століття. У колекції є екземпляр кожної марки, коли-небудь випущеної в Великобританії, за винятком Британської Гвіани (що вважається рідкісною маркою). Єдиний збережений екземпляр цієї марки було продано на аукціоні Sotheby's в 2014 році за 9,48 млн. доларів.