Суспільство
24 квітня 2016
«Чиновник у візку»: мер Івано-Франківська поділився враженнями про експеримент
Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків спробував провести день у місті, як людина з особливими потребами.
news-image

22 квітня міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків  взяв участь у акції "Чиновник у візку", яка була ініційована у місті. Своїми враженнями він поділився з городянами, повідомляє «Є!» з посиланням на "Галицький кореспондент".

Мер практично самотужки подолав на візку імпровізований маршрут від Вічевого майдану до «Білого будинку» Івано-Франківська, втім, не зміг подолати жодного бордюру протягом нелегкого шляху. Міський голова визнав - місто абсолютно не придатне для пересування людей, котрі мають особливі потреби.

«Ми повинні зробити зусилля, щоб виділити додатково кошти, а саме 1 млн грн., щоб бодай у центральній частині міста люди з обмеженими можливостями могли почуватися добре. Адже сьогодні Івано-Франківськ не пристосований для цього, як ви бачили», – зазначив Руслан Марцінків.

Потім меру міста активісти закрили очі й він спробував, як мають можливість пересуватися люди, котрі з різних причин втратили зір.

«Однозначно, я втомився, адже відчув усі ці навантаження. Емоційно теж втомився. Думав, що найстрашніше буде у візках, але найстрашніше те, коли ти нічого не бачиш», – додав мер.

Після експерименту мер Руслан Марцинків прийняв рішення зробити усе, щоб для пересування інвалідів був придатний принаймні центр Івано-Франківська.