Чому не можна користуватися iPhone під час підзарядки
Спеціалісти пояснили, чим небезпечне використання iPhone, поки він заряджається.
news-image

Подібного попередження не знайти ні в одній інструкції смартфона. Щоб не опинитися в числі постраждалих, краще уникати використання свого телефону, поки він заряджається, інформує «Є!».

Практично щороку з'являються гучні історії про те, як користувачі смартфонів, в числі яких iPhone, стають жертвами електричного струму через те, що користуються своїми пристроями під час підзарядки. Ще в червні 2013 року iPhone 5 вбив китайську стюардесу Ма Айлюнь, яка відповідала на дзвінок під час зарядки телефону. Через тиждень іншого китайця вдарило струмом в аналогічній ситуації, внаслідок чого він десять днів пролежав у комі.

На цьому ж тижні стало відомо ще про одну сумну історію: 30-річна мати двох дітей з Малайзії Сухана Мохамад загинула від удару електричним струмом під час телефонної розмови, в цей момент її смартфон теж був підключений до зарядного пристрою.

Які запобіжні заходи можна порекомендувати, щоб не сталося трагедії?

Необхідно користуватися тільки оригінальними аксесуарами, безпеку яких гарантує сама компанія Apple. Однак неякісна конструкція зарядних пристроїв з коннектором Lightning і невиправдано висока вартість зарядок, придбаних на заміну зламаним, часто змушує покупців купувати аксесуари від сторонніх виробників, що автоматично включає їх до групи ризику.

Так як кількість власників таких аксесуарів продовжує зростати, зростає і загроза їхньому життю. Тому якщо ви заряджаєте свій iPhone або iPad за допомогою аксесуара, не виробленого Apple, рекомендуємо не користуватися гаджетом в процесі зарядки.