Події
25 квітня 2016
ВВС покаже фільм-розслідування про винних у трагедії Boeing MH17 над Донбасом
Автори фільму переконують, що намагались відсортувати "факти від вигадок".
news-image

Британський телеканал ВВС 3 травня цього року покаже фільм про те, хто причетний до знищення малайзійського літака MH17 у небі над Донецькою областю, передає «Є!».

Коли рейс MH17 Malaysian Airlines був збитий над Україною, загинули всі 298 пасажирів і членів екіпажу, шторм теорій змови був розв'язаний через соціальні медіа. У той час як офіційні запити вказували на провину бойовиків та їхніх російських покровителів, безліч різних теорій стверджують, що український уряд, і навіть ЦРУ, були винні, - наголошується в анонсі.

Автори фільму також додають, що вони намагались відсортувати "факти від вигадок" за допомогою свідчень очевидців, супутникових фотографій, підпільних відео і висновків експерта.

У світі, де інформаційна війна може бути настільки ж значною, як бої на землі, цей фільм також аналізує роль Кремля у пошуках правди про те, хто збив MH17, - зазначено у повідомленні телеканалу.

Раніше один з авторів доповіді Bellingcat щодо розслідування причетності російських військових до збиття малайзійського Boeing MH17 Деніель Ромейн піддав сумніву той факт, що зенітну установку "Бук" могли відправили на Донбас без відома президента РФ Володимира Путіна. 

У своєму розслідуванні дослідники встановили, що бійці другого дивізіону 53-ї зенітно-ракетної бригади з Курська доставили до українського кордону "Бук", з якого  і збили літак MH-17. Ромейн наголошує, що рішення про направлення  ЗРК на Схід України повинно прийматися "на більш високому рівні, ніж 53-тя бригада". У документі, зокрема, є прізвища командирів 20-ї армії РФ та Західного воєнного округу, ймовірно причетних до цього.

Читайте також: Експерти Bellingcat встановили, хто збив літак МН17: серед винних Путін і Шойгу