Події
25 квітня 2016
Концепцію батальйону «Крим» представили Порошенку і Авакову
За словами глави Меджлісу Рафата Чубарова, «там повинні бути створені умови для віруючих людей, там повинна бути халяльна їжа, там разом з капеланом повинен бути імам».
news-image
Концепція батальйону «Крим» розроблена і була представлена президенту Петру Порошенку і міністру МВС Арсену Авакову. Про це заявив глава Меджлісу Рефат Чубаров, передає «Є!».
 
Що стосується батальйону «Крим» або батальйону імені Номана Челебіджихана, як його ще називають, його концепція розроблена, представлена президенту, міністру внутрішніх справ. Ми сьогодні виходимо з того, що в складі МВС України має бути підрозділ, в якому б служили громадяни України – вихідці з Криму, – зазначив він.

За словами Чубарова, «там повинні бути створені умови для віруючих людей, там повинна бути халяльна їжа, там разом з капеланом повинен бути імам». Під час деокупації Криму підрозділ забезпечуватиме громадський порядок на півострові в перші місяці його звільнення, охорону громадських будівель і органів влади.

Ми продовжуємо консультації з президентом, я дуже сподіваюся, що найближчим часом такий батальйон буде створено, – резюмував він.

Нагадаємо, раніше координатор громадської блокади Криму Ленур Іслямов повідомив, що до батальйону «Крим» вже набрали близько 250 осіб та додав, що батальйон, швидше за все сформують у складі НГУ.

Перед цим Іслямов заявляв, що в кримськотатарському добровольчому батальйоні імені Номана Челебіджихана будуть служити 560 осіб. Згодом речниця НГУ заявила, що створення батальйону «Крим» під егідою Нацгвардії наразі є не більше, ніж розмовами, наразі жодна заява наразі не закріплена законодавчо.

Читайте також: Чубаров розповів про створення батальйону з кримських татар