Події
25 квітня 2016
Російський підполковник у суді оскаржив «командировку» до Донбасу
Підполковник ЗС Росії Костянтин Канаплянік намагався не поїхати у незаконне відрядження в Україну.
news-image

Як повідомляє «Є!», про це сьогодні повідомили у ГУРі Міноборони України.

Чоловіка відрядили згідно з наказом міністра оборони РФ від 22.02.2015 року №0049 з посади заступника командира з повітряно-десантної підготовки окремого батальйону спеціального призначення 18 окремої мотострілкової бригади 58 армії Південного ВО ЗС РФ і в даний час він знаходиться на посаді командира окремого розвідувального батальйону 1 АК у Донецьку", - розповіли розвідники.

Втім, на відміну від більшості російських окупантів, чоловік намагався не поїхати у незаконне відрядження та подав судовий позов у Грозненський гарнізонний військовий суд.

Підполковник оскаржував законність переведення його на посаду старшого офіцера 2 управління 12 командування резерву Південного ВО ЗС РФ для подальшого відрядження в Україну, - кажуть у ГУРі. - Суд відмовив у задоволенні позову російського офіцера, що змусило Канапляніка, під загрозою кримінальної відповідальності за невиконання наказу командування, погодитися з відрядженням, виконати злочинний наказ військово-політичного керівництва Росії і взяти участь в бойових діях на тимчасово окупованих територіях сходу України".

В Україні обставини, при яких виконує злочинні накази Канаплянік, врахують, як пом'якшувальні, коли військового злочинця судитимуть.

Читайте також: Літаки РФ розвідують позиції ЗСУ вздовж кордону, - розвідка