Події
25 квітня 2016
Винищувачі НАТО тричі за тиждень піднімалися для перехоплення літаків РФ
Всі російські літаки були без попередньо поданих планів польотів, з вимкненими транспондерами, і не підтримували зв'язок з центрами управління повітряним рухом.
news-image

Минулого тижня винищувачі місії повітряної поліції НАТО в країнах Балтії тричі піднімалися для перехоплення російських літаків, пролітали в міжнародній зоні Балтійського моря. Про це йдеться в повідомленні на сайті Міністерства оборони Литви, передає «Є!»

Зокрема 18 квітня винищувачі НАТО вилетіли  з авіабази Шяуляй для перехоплення військового літака РФ, що летів з і в Калінінград.

Літак летів у міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем без заздалегідь поданих планів польотів, з вимкненими транспондерами і не підтримував радіозв'язок з центром управління повітряним рухом.

Ідентифікувати російський літак було неможливо, проте, ймовірно, мова йде про один Су-27 і два Су-24с.

21 квітня винищувачі НАТО вилетіли з авіабаз Шяуляй та Емарі для перехоплення російських військових літаків в міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем.

Винищувачі, які вилетіли з авіабази Шяуляй, виявили і супроводжували два літаки Су-24, що вилетіли з Калінінграда і пізніше повернулися в початкову точку.

Винищувачі НАТО, що вилетіли з Емарі, виявили та супроводжували два стратегічних бомбардувальника Ту-22, які вилетіли з та поверулися назад на материкову частину РФ.

Всі російські літаки були без попередньо поданих планів польотів, з вимкненими транспондерами, і не підтримували зв'язок з центрами управління повітряним рухом.

Читайте також: В Австрії стався землетрус