Події
26 квітня 2016
У Сочі на День космонавтики спиляли легендарний кедр, посаджений Гагаріним
У Сочі спиляли кедр, посаджений першим космонавтом Юрієм Гагаріним разом з місцевими жителями 55 років тому.
news-image

За іронією долі кедр був спиляний саме в День космонавтики, 12 квітня 2016 року, повідомляє «Є!» з посиланням на видання «Кавказький вузол».

Місцева мешканка Лідія Косань розповіла, що, коли Гагарін садив ці кедри 15 травня 1961 роки разом жителями Сочі, їй було 12 років. Вулиця, на якій вона жила, називалася Горіхова алея. А після посадки тут кедрів легендарним космонавтом вулиця отримала ім'я Гагаріна.

За словами місцевої мешканки Ірини Захарченко, коли будівельники почали пиляти кедр, вона особисто дзвонила в мерію і в поліцію, але на місце НП ніхто не приїхав.

Документи на спіл не надали. Це був розкішний красень-кедр, - розповіла жінка.

Робочі заявили, що дозвіл на спіл ними отримано нібито від директора УЛПХ міста Андрія Терехова. Запевняли, що кедр може впасти на розташований поруч будинок. Самий дозвіл ніхто з місцевих жителів не бачив.

Цей кедр вистояв не одну бурю в Сочі. І по його корінню видно, що ніякого загрозливого нахилу він не мав. Стояв рівно. Просто комусь він просто завадив, можливо, поставити черговий ларьок, і тому став жертвою, - заявила член Географічного товариства Алла Юсупова.

При цьому робочі спиляли і магнолію, яка росла поруч з кедром.

Можливо, що при спилі кедр впав на магнолію і робочі знесли і її. Ніхто не заплатив за завданий місту багатомільйонний збиток, - обурюються місцеві активісти.
Читайте також: На Уралі меморіальну дошку ветерану «прикрасили» рекламою (ФОТО)