Події
26 квітня 2016
Суд прийняв рішення щодо «азовця» Краснова
Термін утримання під вартою продовжено до 24 червня.
news-image

Шевченківський райсуд Києва продовжив до 24 червня термін утримання під вартою голову громадянського корпусу "Азов-Крим" Станіслава Краснова, передає «Є!» із посиланням на 112 Україна.

Краснову і його подрузі Оксані Шелест оголошено підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 ("Незаконне поводження зі зброєю") Кримінального кодексу України. Шелест обрали запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту, а Краснова помістили під цілодобовий домашній арешт з носінням браслета до 24 квітня.

21 березня Шевченківський районний суд Києва змінив запобіжний захід Краснова на два місяці утримання під вартою.

В СБУ заявляли, що Краснов готував вбивство одного з активістів на адмінмежі з Кримом у Херсонській області. Крім того, він нібито готував теракт і співпрацював з російською стороною.  

Адвокат Краснова заявив, що його підзахисного побили і що з нього вибивали зізнання протягом 6 годин з допомогою тортур. В СБУ відзначили, що він чинив опір при затриманні, тому довелося застосувати силу. Зараз за фактом застосування сили до Краснову відкрито кримінальне провадження та проводиться службова перевірка. 

Читайте також: Дві китаянки намагалися вивезти з України 35 кілограмів бурштину (відео)