Події
26 квітня 2016
У Москві оголосили війну шаурмі
Вуличні намети з шаурмою припинять роботу в Москві.
news-image

Про це у вівторок, 26 квітня, в інтерв'ю радіо «Комсомольська правда» заявив керівник департаменту торгівлі і послуг Москви Олексій Немерюк, передає «Є!».

Він сказав, що такого формату, як «шаурма» в схемі розміщення вуличної торгівлі немає.

Зараз закінчують роботу поодинокі кіоски, у яких поки не минули договору оренди. Ми прибираємо з вулиць шаурму. Її більше не буде, - заявив Немерюк.

Немерюк пояснив, що «сам факт приготування їжі в наметі, де немає води, каналізації, не дотримуються умови зберігання продуктів, вже викликає відторгнення від їжі, яку там готують».

Ми прагнемо захистити москвичів і гостей столиці від недобросовісних підприємців, які дбають тільки про власний прибуток, - уклав чиновник.

Проте сьогодні ж після публікації в ЗМІ таких заяв Немерюк заявив, що його слова в ефірі радіостанції невірно інтерпретовані "через технічні проблеми".

Питання було про один конкретний ларьок з шаурмою, який десь там стоїть. Жителі скаржилися. Немає ніякої заборони на шаурму, вона є, вона продається, вона і в ресторанах є, - сказав він.

Як повідомляють російські видання, з шаурмою столична влада бореться вже давно - в 2007 році Росспоживнагляд вже обіцяв заборонити роботу наметів. Після того, як посаду мера Москви зайняв Сергій Собянін, намети з шаурмою стали зносити в рамках боротьби з нестаціонарної торгівлею.

Читайте також: У Москві біля Білого дому очевидці побачили військову техніку