Україна
26 квітня 2016
Представник ОБСЄ прокоментувала обмеження свободи слова в Україні
Дунья Міятович критично охарактеризувала відмову працювати в країні для Савіка Шустера.
news-image

Представник з питань свободи ЗМІ Дунья Міятович висловила стурбованість з приводу заборони на вільну працю журналісту, продюсеру і ведучому телевізійного шоу "Шустер Live" Савіку Шустеру. Про це йдеться на офіційному сайті ОБСЄ, повідомляє «Є!».

«Обставини цієї справи викликають ряд запитань, - сказала Міятович. - Я закликаю українську владу оперативно розглянути це питання, переконавшись в тому, що права журналіста охороняються і що Шустер продовжує виконувати свою роботу у вільний і безпечний спосіб."

З 2015 року виробництво компанії Шустера "Савік Шустер Студія" було предметом податкових перевірок та розслідувань, проти телеведучого було відкрито кримінальну справу, зауважують в ОБСЄ.

Представник ОБСЄ з питань свободи засобів масової інформації Дунья Міятович зауважила, що вона стежить за подіями навколо ЗМІ у всіх 57 державах-учасницях ОБСЄ. Вона забезпечує попередження про порушення свободи вираження думок і свободи засобів масової інформації та сприяє повному дотриманню зобов'язань ОБСЄ зі свободи ЗМІ.

Нагадаємо, Савік Шустер оголосив голодування. Відомий журналіст вимагає повернути йому право на роботу в Україні.