Події
27 квітня 2016
В аеропортах Німеччини почалися страйки, скасовані рейси
Мітингувальники домагаються підвищення зарплати на 6% і поліпшення умов праці для співробітників наземних служб аеропортів.
news-image

Розпочаті страйки працівників наземних служб загрожують паралізувати або як мінімум серйозно ускладнити роботу шести німецьких аеропортів. Страйки проходять в середу з раннього ранку в повітряних гаванях Бремена, Франкфурта-на-Майні, Мюнхена, Дюссельдорфа, Кельна / Бонна і Ганновера, передає «Є!»

До страйку закликала профспілка сфери послуг Verdi. Це об'єднання домагається підвищення зарплати на 6% і поліпшення умов праці для співробітників наземних служб аеропортів, зокрема для тих, хто оглядає багаж, для прибиральників та працівників сфери обслуговування.

Через страйки скасувала майже 900 рейсів найбільша німецька авіакомпанія Lufthansa. Вона змушена терпіти збитки, по суті, не будучи стороною тарифного спору.

В цілому страйк торкнеться 87 тис. пасажирів, лише 40% із запланованих спочатку рейсів Lufthansa будуть відправлені. З найбільшими труднощами зіткнеться аеропорт Мюнхена, де будуть анульовані 545 рейсів.

Наступний раунд переговорів між Verdi і роботодавцями призначений на 28 і 29 квітня. Глава профспілки Франк Бсірске відкрито заявив, що сенс страйку - чинити тиск на іншу сторону конфлікту.

Сподіваюся, що цей сигнал буде зрозумілий і що ми прийдемо до розуміння в ході третього раунду переговорів в четвер і в п'ятницю, - сказав він.
Читайте також: Відтепер у Венесуелі бюджетники будуть працювати два дні на тиждень