Події
27 квітня 2016
У Росії хочуть визнати інтернет обтяжуючою обставиною в злочинах
Використання інтернету буде дорівнювати рецидивам, тяжким наслідкам та вчиненням злочину з особливою жорстокістю.
news-image

Заступник голови комітету Ради Федерації з конституційного законодавства Олена Мізуліна запропонувала визнати використання інтернету обтяжуючою обставиною злочинів. Про це пише «Є!» з посиланням на російську газету «Ведомости».

Найближчим часом плануємо в Раді Федерації підготувати законопроект, в якому використання інтернету при скоєнні злочинів буде визнано обтяжуючою обставиною, - заявила вона на Форумі безпечного інтернету в Москві.

За словами Мізуліной, багато злочинів, наприклад, організація тероризму, здійснюються з використанням інтернету, при цьому «в законодавстві це ніяк не відображено». Мізуліна пропонує враховувати використання мережі при призначенні покарання.

Використанням інтернету Мізуліна пропонує доповнити статтю 63 КК (обставини, які обтяжують покарання) поряд з рецидивом, тяжкими наслідками та вчиненням злочину з особливою жорстокістю.

Термін підготовки законопроекту Мізуліна не назвала.

Крім цього, Мізуліна запропонувала заповнити прогалину в КК РФ, ввівши відповідальність для керівників інтернет-ресурсів, які розміщують інформацію, що приводить до самогубств.

Читайте також: З'явився спосіб боротися із залежністю від Фейсбук