Київ
28 квітня 2016
У столиці відбудеться церемонія нагородження орденом «Народний Герой України»
Початок заходу - 7 травня 2016 р. о 12.00, вхід вільний.
news-image

У Національному музеї історії України у Другій світовій війні. У меморіальному комплексі відбудеться церемонія нагородження орденом «Народний Герой України», передає «Є!» із посиланням на сайт Музею.

Ця недержавна нагорода, яка запроваджена волонтерами в 2015 р., є відзнакою народу України. Її вручають за видатні заслуги в обороні незалежності України та волонтерської допомоги збройним силам.

Макети орденів виконані в двох модифікаціях. Перший – із червоно-чорною стрічкою на колодці – для воїнів, що зі зброєю в руках захищали нашу землю. Другий – із жовто-блакитною стрічкою – для волонтерів та медиків. Нагорода виготовлена зі срібла, кожна має індивідуальний номер і елементи захисту.

Кавалерами ордену вже стали майже 200 осіб, серед яких – 140 військовослужбовців, 56 волонтерів, медиків, капеланів і журналістів, а також 4 політичних і громадських діячі. Першу нагороду вручено захиснику Донецького аеропорту, кулеметнику 90-го штурмового батальйону Ігорю Брановицькому (посмертно).

Чергова церемонія стане символічною, адже відбудеться напередодні Дня пам’яті та примирення й Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Вона буде проводитися в головному корпусі Національного музею історії України у Другій світовій війні, де десятиліттями вшановується пам’ять учасників Другої світової війни, а з 2014 р. – ще й учасників війни на Сході України.

Запрошуємо всіх завітати на церемонію вручення та долучитися до вшанування Героїв.

Початок 7 травня 2016 р. о 12.00

Вхід вільний.