Події
28 квітня 2016
У Харкові зловили банду, яка рік тероризувала таксистів
До складу злочинного угруповання входили 5 чоловік.
news-image

У Харкові ліквідували злочинне угруповання, яке близько року тероризувало приватних автоперевізників, повідомляє «Є!» із посиланням на прес-центр СБУ.

Як з'ясувалося, всі п'ять членів угрупування були харків'янами у віці від 43 до 58 років. У кожного з них є судимості. На цей раз вони, змовившись з криміналітетом у Луганській області, збирали «данину» з приватних підприємців, які перевозили людей з окупованих територій регіону. Вони погрожували розправою за "неслухняність" не тільки водіям, а й диспетчерам пасажирських перевезень.

Крім того, в сферу їх "бізнесу" входило й розкрадання державних коштів із бюджету, які виділялися на пенсії та інші соціальні виплати переселенцям. Вкрадені гроші йшли в "общак", а далі їх розподіляли по тюрмах, де сиділи їхні "кореша", а також з них фінансувалися "акції протесту" в таких установах в Харківській області. Ще частину коштів перераховували терористам так званої "ЛНР".

На даний момент затримані всі п'ятеро злочинців. У них знайшли 160 тисяч рублів., 150 тисяч доларів США, понад 50 тисяч гривень, а також списки перевізників, паспорта, пенсійні посвідчення, банківські картки для соцвиплат, зброю, гранати, коштовності і наркотики. Також вдалося знайти і "общак".