Київ
29 квітня 2016
У Києві з’явиться новий Статут міста - Олексій Резніков
Олексій Резніков певен, що столиця повинна мати повноцінний статут – свою місцеву Конституцію.
news-image

У Києві з’явиться новий Статут міста. Про це повідомив заступник голови КМДА Олексій Резніков під час круглого столу з питань оформлення публічних просторів Києва, передає «Є!»

Він наголосив, що наразі місто має документ, який носить назву «Статут територіальної громади міста Києва», проте де-факто в цьому документі нічого не врегульовано, окрім проведення загальних зборів та місцевих ініціатив.

Олексій Резніков певен, що місто Київ повинне мати повноцінний статут – свою місцеву Конституцію.

Міський голова Віталій Кличко виступив з ініціативою розробити новий статут – нашу «маленьку Конституцію» міста. Наразі в нас немає документу, який би стояв на захисті прав та інтересів територіальної громади Києва. Для того, щоб місто розвивалось, система повинна бути зрозумілою та стабільною. Вона не повинна змінюватись кожного дня під окремого політика. Статуту міста вже понад 14 років, але він не працює, не відповідає вимогам киян. Він не дає можливості ані громадянам впливати на владу, ані владі почути громадян. Діючий Статут настільки вузький, що не спроможний забезпечити ефективне виконання завдань, залежних від нього, – сказав Олексій Резніков.

Також він розповів про те, що в новому документі будуть врегульовані та враховані всі спірні питання, починаючи від визначення символіки міста, повноважень райрад, механізмів реалізації прав громадян та вирішення питань місцевого значення, закінчуючи реальною охороною культурної спадщини Києва та іншими важливими питаннями, які й на досі не вирішені.

За прогнозами заступника голови КМДА Олексій Резніков, новий – справжній та ефективний Статут міста – може бути прийнятий вже наприкінці осені.

Читайте також: Представлено емблему Олімпійських ігор в Токіо-2020