Суспільство
29 квітня 2016
Сьогодні пішов з життя відомий український співак
Дмитро Гнатюк став першим виконавцем пісень, які увійшли до «Золотого фонду української естради» ‑ «Мій Київ» та «Два кольори».
news-image

29 квітня на 92-му році пішов з життя видатний співак, Герой України, народний артист України, академік Національної академії мистецтв України, професор, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка Дмитро Михайлович Гнатюк, передає «Є!» із посиланням на прес-службу Міністерства культури України.
Все своє життя він присвятив розвитку та популяризації національного оперного мистецтва та вихованню кращих українських митців.

Виконавець більше п’ятдесяти складних і великих ролей в оперних виставах, серед яких партія Султана у «Запорожці за Дунаєм» М. Лисенка, Енея в «Енеїді» М. Лисенка, Остапа в «Тарасові Бульбі» М. Лисенка, Фігаро у «Севільському цирульнику» Дж. Россіні, Князь Ігор з однойменної опери О. Бородіна тощо.

Як режисер Дмитро Гнатюк здійснив постановки відомих і улюблених опер «Тарас Бульба», «Наталка Полтавка» М.Лисенка, «Запорожець за Дунаєм» С. Гулака-Артемовського, «Пікова дама», «Мазепа» П. Чайковського, «Сорочинський ярмарок» М. Мусоргського, «Тоска» Дж. Пуччіні, «Севільський цирульник» Дж. Россіні, «Травіата», «Аїда» Дж. Верді, «Війна і мир» С. Прокоф’єва.
Саме Дмитро Михайлович став першим виконавцем пісень, які увійшли до «Золотого фонду української естради» ‑ «Мій Київ» та «Два кольори».

За видатні досягнення був нагороджений численними державними відзнаками.

Церемонія прощання з Дмитром Гнатюком відбудеться у середу 4 травня об 11.00 у приміщенні Національної опери України (м. Київ, вул. Володимирська, 50)

Читайте також: У Києві з’явиться новий Статут міста - Олексій Резніков