Суспільство
30 квітня 2016
Заборонивши Меджліс, Путін видав свої плани щодо Криму
Ось така думка журналіста Сергія Руденка, стосовно ситуації в Криму.
news-image

Спроба Володимира Путіна зачистити окупований Крим від кримських татар пов'язана з планами остаточно перетворити півострів на військово-морську базу, повідомляє «Є!».

Український журналіст Сергій Руденко написав ось таку свою думку в коментарі для"Німецької хвилі".

В умовах окупації для Росії небезпечно тримати біля своїх стратегічних об'єктів людей, готових у будь-який момент заблокувати військові частини або склади, стверджує журналіт.

На його думку, забороною Меджлісу Кремль сигналізує Заходу, що він у Криму надовго. Водночас Руденко прогнозує введення щодо Росії нових економічних санкцій, оскільки західні лідери вже засудили порушення прав і репресії відносно корінного народу півострова.

"Почавши війну проти кримських татар, Володимир Путін, схоже, навіть не усвідомлює, до чого все це призведе. У Криму проживає близько 300 тисяч кримських татар. Це - трохи більше 10 відсотків всього населення півострова. Заборона Меджлісу не вирішить для Путіна головного питання: кримські татари ніколи не будуть його сприймати як свого лідера", — вважає Руденко.

Він пояснює, що тепер кримські татари чітко розуміють — без звільнення Криму від російських окупантів вони не зможуть вільно жити на своїй землі.