Події
3 травня 2016
Іспанський суд видав ордер на арешт «друзів» Путіна - ЗМІ
Близьких до президента Росії посадових осіб звинувачують у зв'язках з мафією.
news-image

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на El Mundo.

Національна судова колегія Іспанії видала міжнародний ордер на арешт декількох російських громадян, пов'язаних з мафіозними схемами, - повідомляє видання.
У їх числі є представники владних кіл Володимира Путіна. Суддя Хосе де ла Мата, який розслідує діяльність" Тамбовської "і" Малишевської "мафіозних угруповань, вказує, що кожен з тих, кому висунуто звинувачення," звинувачується в дуже тяжких діяннях, - пише журналіст Фернандо Ласаро.

Ордер виданий на тлі операції "Трійка", яку іспанські правоохоронні органи провели в 2008 році проти "Тамбовської" і "Малишевської" ОПУ.

Як пише газета, "Тамбовською" керував Геннадій Петров, а "Малишевську" контролював Олександр Малишев. Внаслідок операції вони обидва були арештовані, а також близько 20 осіб.

Але в ході тривалого розслідування виявилося, що мафіозна мережа більш протяжна і має доступ в російські сфери влади, - йдеться в статті.

Повідомляється, що суддя Де ла Мата видав ордер на арешт Владислава Матусовича Резника.

Це велика постать в фінансовому і політичному світі Росії, в сфері влади, найбільш близькою до Путіна, - повідомляють у статті.

Згідно з судовим наказом про арешт, складеним суддею Національної судової колегії, Резник "здійснює ті дії, які потрібні, законні чи незаконні (торгівля впливом, привілейована інформація і т.д.) перед вищими інстанціями в Росії на благо інтересів Петрова і організації, яка підпорядковується останньому ". Суддя зауважує, що "відносини між Петровим і Резником, крім того, носять економічний характер, як в Іспанії, так і в Росії".

Направлений також міжнародний ордер на арешт Діани Гіндін, подружжя Резника, повідомляє кореспондент.

Ще один з тих, кому пред'явила претензії Національна судова колегія, - Микола Миколайович Аулов, начальник Головного управління МВС РФ по Центральному федеральному округу. Керівники мафіозних схем використовували цього високопоставленого чиновника силового відомства," щоб робити дії у вищих адміністративних інстанціях Росії ", як сказано в документі судді. "Аулов використовує свою владу і має в своєму розпорядженні довірених людей для того, щоб здійснювати акти залякування або загрожувати певним особам, які намагаються завдати шкоди Петрову, - пише видання.

Видано ордер на арешт Леоніда Христофорова, який, як стверджує газета, "діяв як зв'язковий з Ауловим".

У списку також фігурує Ігор Соболевський.

Як повідомляє суддя в своєму документі, цей передбачуваний учасник злочинної схеми був заступником голови Слідчого комітету при прокуратурі (в оригіналі" першим заступником міністра в головному управлінні, яке відало розслідуванням особливо тяжких злочинів ". - прим. ред.). Таким чином, це високопоставлений службовець російської прокуратури, "який підтримує контакти і обмінюється послугами з Петровим", - йдеться в статті.

Як повідомляє видання, за твердженням судді Де ла Мати, Соболевський інформував Петрова "про дії, які сили правопорядку здійснюють проти організованої злочинності".

Читайте також: "Ху із містер Путін": у Києві презентували фільм-розслідування про кримінальні зв'язки президента Росії