Події
3 травня 2016
Усе для «друга»: Росія хоче перекидати прісну воду до Китаю
Міністр сільського господарства Олександр Ткачов запропонував проект, за яким прісна вода з Алтайського краю буде перекидатися в посушливий Синьцзян-Уйгурський автономний район Китаю.
news-image

Про це передає у вівторок, 3 березня, російське агентство ТАРС, пише «Є!».

Ми готові запропонувати проект з перекидання прісної води з Алтайського краю Росії через Республіку Казахстан в посушливий Синьцзян-Уйгурський автономний район КНР. Найближчим часом ми проведемо консультації з колегами з Казахстану з цього питання, - сказав Ткачов на зустрічі з міністром сільського господарства Китаю.

Для ефективного і раціонального використання водних ресурсів Алтайського краю департамент меліорації Мінсільгоспу запропонував розглянути можливість перекидання 70 мільйонів кубічних метрів прісної води через Казахстан.

Повідомляється, що Синьцзян-Уйгурський автономний район знаходиться на північному заході Китаю, межує з Росією, Монголією, Казахстаном, Киргизією, Таджикистаном, Індією. У центральній частині району знаходиться пустеля Такла-Макан. У районі посушливий, різко континентальний клімат.

Читайте також: Ватажок бойовиків анонсував втечу Путіна до Китаю (ВІДЕО)