Світ
3 травня 2016
У дружини одного з європейських президентів знайшовся офшор
Дружина президента Ісландії спільно володіє компанією на Британських Віргінських островах.
news-image

Доріт Грімссон (Муссайефф), дружина президента Ісландії Оулавюра Раґнара Ґрімссона, була співвласницею компанії, зареєстрованої на Британських Віргінських островах, пише газета The Guardian з посиланням на "Панамські документи" і відомості з швейцарського банку HSBC, передає «Є!».

Прес-секретар президента заявив, що Грімссон ніколи не цікавився фінансовими справами своєї дружини і її родичів, а її адвокати стверджують, що всі угоди завжди проводилися на законних підставах.

Близько двох тижнів тому Ґрімссон похвалив викриття, представлені в "Панамських документах", і назвав їх "важливим дзвіночком" для політиків, зазначивши при цьому, що з отриманих журналістами даних не може виникнути ніякої інформації про наявність офшорних рахунків у нього або його дружини.

"Ні. Ні, ні, ні, ні. Цього не буде", - сказав він в інтерв'ю CNN.

Проте не враховані раніше документи з банку HSBC в Женеві показали, що Муссайефф пов'язана з офшорними компаніями і трастами, зареєстрованими за межами Великобританії. Перша леді Ісландії вказана в якості одного з трьох членів сім'ї Муссайефф, які спільно володіють компанією на Британських Віргінських островах під назвою Jaywick Properties Inc. Доріт була також бенефіціаром фонду Moussaieff Sharon Trust.