Події
4 травня 2016
Диверсія чи невігластво? Російське місто до свят прикрасили іноземними триколорами
На честь свят вулиці Липецька прикрасили численні триколори, тільки не російські.
news-image

Місцеві жителі помітили на вулицях голландські, французькі і сербські прапори, повідомляє «Є!» з посиланням на Вести.ru.

Люди навіть спробували пояснити монтажникам, що ті розвішують неправильні прапори, але робочі до них не прислухалися.

Прапорами в кольорах іноземного триколора станом на 1 травня прикрасили Петровський міст. Проїжджаючий по ньому місцевий житель помітив, що послідовність кольорів - червоний, синій і білий - нагадує національний символ Сербії.

Після того, як цей уважний водій виклав своє відео в Інтернет, на вуличні прикраси звернули увагу й інші городяни. Одна з користувачів Мережі опублікувала в соцмережі фотографії, зроблені на сходах біля драматичного театру імені Льва Толстого. Там, за її словами, розвісили прапори чи Франції, чи то Нідерландів - дивлячись як подивитися. Але абсолютно точно, що Театральну площу прикрасити не російськими триколорами, пише "Блокнот-Липецьк".

Місцевий портал "Місто 48" попросив службу, яка займалася прикрасою вулиць, прокоментувати ситуацію. Заступник начальника відділу міського центру реклами Михайло Глазков розповів журналістам, що "ніякого геральдичного змісту в розташуванні цих окремих прапорів немає".

У законі про прапор Росії чітко вказано, що таке прапор Росії, яких він квітів, в якому порядку вони розташовані, де і коли прапор повинен розміщуватися. Жодної згадки про те, як повинні розташовуватися вертикальні прапорці в флажніцах, немає, як немає і заборон, - сказав представник влади.

Це далеко не перший випадок передсвяткових "маразмів". Так, перед 23 лютого в Благовєщенську до 9 травня вивісили банер, на якому був зображений німецький танк і перевернутий російський прапор. Адміністрації торгового центру, де висів цей плакат, довелося вибачатися.

Читайте також: У Петербурзі пропонують звільняти чиновників за ганебні «ляпи» на плакатах до 9 травня