Події
5 травня 2016
Депутати Слов'янська просять звільнити екс-мера Нелі Штепу
Депутати Слов'янської міської ради підтримали питання звернення до вищих органів державної влади з клопотанням про звільнення колишнього екс-мера Нелі Штепи.
news-image

Більшістю голосів депутати підтримали петицію громадян, розміщену раніше на сайті міськради. Депутати голосували сьогодні, 5 травня, під час позачергового засідання, повідомляє «Є!» з посиланням на «Діловий Слов'янськ».

Петиція містила прохання до місцевої влади звернутися до вищих органів влади на предмет перевірки доказів в обвинуваченні Нелі Шпепи. Дана петиція набрала необхідні 250 підписів.

Як повідомлялося раніше, на сайті міської ради Слов'янська 29 квітня з'явилася електронна петиція за звільнення Нелі Штепи від кримінальної відповідальності.

У петиції йдеться, що Штепа - патріотка, яка «зробила все можливе і неможливе, щоб в перші дні окупації не пролилася кров жителів міста».

На даний момент петиція про звільнення Нелі Штепи 373 набрала 250 з підпису необхідних. Міський голова Слов'янська Вадим Лях повинен озвучити рішення з цього питання не пізніше 17 травня 2016 року.

Нагадаємо, Нелю Штепу затримали в липні 2014 року. 8 жовтня їй було оголошено остаточна підозра в скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 110 ККУ. Екс-меру Слов'янська інкримінують: заклики до зміни кордонів України, сприяння проведенню псевдореферендума про відділення Донецької області від України, створення умов для діяльності терористичних груп і організацій.

Читайте також: Колишній мер Слов'янська звинуватила СБУ в захопленні міста