Події
5 травня 2016
Кореспонденту російського агентства заборонили в'їзд до Шенгенської зони
Влада Польщі заборонила позаштатному кореспонденту МІА «Росія сьогодні» Леоніду Свиридову в'їзд на територію Польщі і всіх держав-членів Шенгенської зони до грудня 2020 року.
news-image

Про це повідомив адвокат росіянина Ярослав Хелстовський, пише «Є!» з посиланням на російські ЗМІ.

За словами Хелстовського, в постанові управління у справах іноземців про заборону на в'їзд Свиридову вказується, що перебування кореспондента на території країни «порушує інтереси республіки Польща».

Мій офіс у Варшаві отримав офіційну постанову польського управління у справах іноземців, згідно з яким Леонід Свиридов знаходиться в списку персон, в'їзд яким на територію Польщі та держав зони Шенген заборонений до 14 грудня 2020 року, - сказав Хелстовскій.

Головний редактор агентства «Росія сьогодні» Маргарита Симоньян заявила, що Свиридов судитиметься з польською владою, але вже із Росії через польського адвоката.

Нагадаємо, МЗС Польщі в жовтні 2014 по прохання агентства внутрішньої безпеки відкликав акредитацію Леоніда Свиридова. Мотиви такого рішення не пояснювались. Польські ЗМІ, в свою чергу, повідомляли, що діяльність Свиридова «виходила за рамки журналістських обов'язків». У грудні 2015 року Свиридов був позбавлений посвідки на проживання в Польщі і покинув країну.

Леонід Свиридов постійно проживав у Варшаві з 2003 року, але працював також в Чехії та Словаччині. За даними чеських ЗМІ, в 2006 році МЗС Чехії відмовився продовжити акредитацію Свиридову, оскільки його запідозрили в шпигунстві.

Читайте також: Пропагандисти телеканалу «Звезда» намагалися привезти до Швейцарії артилерійську гармату