На новий кліп «Ленінграда» поскаржились у прокуратуру за аморальність
Громадські організації Санкт-Петербурга направили в прокуратуру лист з проханням перевірити кліп групи «Ленінград» на пісню «В Пітері - пити».
news-image

Про це в п'ятницю, 6 травня, повідомляє «Є!» з посиланням на РІА Новини.

На думку активістів, кліп ганьбить Петербург, а також пропагує алкоголізм, хуліганство та насильство по відношенню до представників влади.

Серед ініціаторів листа - представники ради ветеранів Виборзького району Петербурга, Товариства жителів блокадного Ленінграда муніципального освіти Шувалово-Озерки, Виборзькій місцевої організації Всеросійського товариства інвалідів, а також фонду допомоги ветеранам спорту, силових структур і членам їх сімей «Відродження», Виборзького відділення петербурзького суспільства малолітніх в'язнів фашистських концтаборів та благодійного фонду «Православна Русь». Окремо запит в прокуратуру направив депутат Законодавчих зборів Петербурга Євген Марченко.

Ми вважаємо, що цей кліп ганьбить наше місто. Ми вважаємо, що такого роду аморальний твір не повинен бути доступним для громадян нашої країни. Просимо провести перевірку змісту відеокліпу гурту "Ленінград" на пісню "В Пітері - пити" на предмет порушення російського законодавства і, в разі необхідності, вжити заходів прокурорського реагування, - йдеться в листі.

4 травня повідомлялося, що голова комітету з розвитку туризму Санкт-Петербурга Віктор Кононов подякував групу «Ленінград» за кліп «У Пітері - пити». Він зазначив, що ролик сприяє збільшенню привабливості міста для мандрівників

Кліп «У Пітері - пити» 30 квітня вийшов. За три доби він зібрав на YouTube майже три мільйони переглядів. Шнуров виконав в ньому епізодичну роль.  Відео розповідає про п'ять звичайних петербуржців різних професій, які, доведені на роботі до відчаю, напиваються і гуляють по місту до ранку. Головні герої - офісний працівник, продавщиця продуктового магазину, співробітник ДПС, таксист і екскурсовод Російського музею. У ролику присутні мат і сцени вживання алкоголю.

 

Читайте також: Влада Петербурга подякувала «Ленінграду» за новий кліп (ВІДЕО)