Події
6 травня 2016
Головний бухгалтер Одеської ДФС вкрала з бюджету мільйони гривень
Прокуратура Одеської області оголосила про підозру головному бухгалтеру ГУ ДФС через привласнення нею 3 млн грн бюджетних коштів.
news-image
Про це повідомляється у прес-центрі Прокуратури Одеської області, передає «Є!».

У відомстві зазначають, що жінка створила злочинну схему привласнення коштів із поточних банківських рахунків фіскальної служби. Вона підробляла платіжні доручення та фінансові документи. Понад те, вона формувала електронні відомості нарахування зарплат, авансових платежів, лікарняних тощо на працюючих, звільнених співробітників та сторонніх осіб. Потім вона надсилала їх до держбанку, де у них зазначалися неправдиві відомості щодо розмірів платежів. Натомість, фактичним отримувачем незаконно нарахованих коштів була начальник управління.

У бухгалтера було вилучено 60 банківських карток, всі були оформлені на інших осіб. Таким чином, з держбюджету було вилучено близько 3 млн грн.

Правоохоронці вже звернулися до суду з клопотанням про обрання бухгалтеру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України здійснюють слідчі прокуратури Одеської області.

Читайте також: Керівник поліції намагався дати хабар в Управлінні кадрового забезпечення поліції