Суспільство
6 травня 2016
У Лондоні трагічно загинула дизайнер капелюшків Єлизавети II
Жінка потрапила під колеса вантажівки.
news-image

Власниця всесвітньо відомої компанії з дизайну і виробництву елітних дамських капелюхів London Hat Company, 96-річна Герта Гроувз загинула в ДТП в центрі британської столиці, передає «Є!» із посиланням на The Telegrapf.

Капелюшки, вироблені в цій компанії, були у гардеробі високопоставлених осіб королівського двору і королеви Великобританії Єлизавети II.

Трагедія сталася ще минулого тижня, однак перші повідомлення про неї в британській пресі з'явилися лише в четвер увечері.

За інформацією , літня жінка потрапила під колеса вантажівки на вулиці Вигмор-стріт, яку вона перетинала, вийшовши із залу Вигмор-хол після відвідування концерту.

Від отриманих травм Герта Гроувз померла на місці.

Гроувз прожила нелегке життя. Вона народилася в єврейській родині. Її батько помер від пневмонії, а мати і сестра загинули в 1942 році в нацистському концтаборі в Латвії. Незадовго до аншлюсу Австрії 18-річна Герта організувала єврейські жіночі курси в будинку своїх батьків. Тим самим вона врятувала від загибелі багатьох єврейських дівчат. За австрійськими законами того часу випускниці таких курсів мали право на отримання робочих віз в інших країнах.

Через деякий час Гроувз покинула нацистську Австрію і прибула до Великобританії. У Лондоні вона заснувала компанію з виробництва дизайнерських капелюхів.

Розроблені London Hat Company жіночі капелюшки стали частиною гардеробу багатьох знаменитих дам Європи, включаючи і британську королеву.