Топ-менеджер компанії Порошенко володіє офшором, що торгує з «Газпромом»
Заступник генерального директора корпорації "Рошен" Сергій Зайцев є беніфіціаром офшорної компанії, зареєстрованої на Британських Віргінських островах.
news-image

Беніфіціаром офшорної компанії Intraco Management Ltd, яка торгує з "Газпромом", є заступник генерального директора корпорації "Рошен" Сергій Зайцев. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив журналіст Дмитро Гнап, посилаючись на дані "Панамського архіву".

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що нібито пов'язана з президентом Intraco Management Ltd займається торговими операціями з продуктами, а також паливом виробництва Московського НПЗ, що належить "Газпрому"

Відзначимо, що Сергій Зайцев також є співвласником ТОВ "Центрально-Європейська Кондитерська Фабрика". Дмитро Гнап також додав, що в документі вказується адреса реєстрації Зайцева: Київ, вул. Електриків 29-а.

Саме за цією адресою на Рибальському острові в Києві зареєстровано ціле гніздо фірм старих друзів: Порошенко, Кононенко, Зайцева, Свинарчука, - пише журналіст.

За цією адресою знаходиться штаб-квартира заводу "Ленінська кузня", акціонером якої є президент України Петро Порошенко, а компанія "Рошен" зареєстрована за адресою: м.Київ, вул. Електриків, 26/9.

Раніше в статті впливової британської газети The Guardian, вказувалося, що Порошенко і Кононенко пов'язані з офшором Intraco Management Ltd. Ще в минулому році видання зазначало, що компанія переводила валюту донці Кононенка, а також оплачувала приватний літак, яким користувався Порошенко.

Згодом в ЗМІ з'явилася інформація, що в жовтні 2014 року цей офшор купив 500 тонн авіапалива у російської дочірньої компанії російського "Газпрому" - "Газпромнефть-АЕРО Шереметьєво".

Тоді депутат БПП Кононенко спростував свою причетність до компанії Intraco Management Ltd.

Тому повторю ще раз - інформація про нібито причетність Президента Порошенка і мене до компанії Intraco Management Ltd не відповідає дійсності. Чим взагалі ця компанія займається мені, природно, невідомо ... - написав він.
Читайте також: Курс валют на 10 травня